Wijn zoeken.
Winkelmandje
Uw winkelmandje is leeg.
Bent u al klant bij ons?
 
Wachtwoord vergeten?
Gebruikersnaam vergeten?
 
Bent u een nieuwe klant?
Registreren.

De zuidelijke kant van Lombardije.

De Zuidelijke kant van Lombardije heeft een afgebakend gebied voor de productie van de wijnen onder D.O.C. benaming, en onder verdeeld in druivenrassen. Deze druivenrassen moeten 85% deel uitmaken van de wijn. n.l. Barbera, Bonarda, Cortese, Moscato, Riesling, Pinot. De aangeplante druivenrassen zijn overwegend van Frans-Duitse oorsprong. De wijnbouw is hier Traditioneel, d.w.z. de wijnstok wordt over een pergola van twee meter hoog geleid.

Veneto

Venetië wijnbouw gebied. Hier worden divers uivenrassen gebruikt. Soave dit is een veelgevraagde witte wijn, en wordt gemaakt van de Garganegadruif. Minstens 70%-90% moet van deze druif gebruikt worden. Valpolicella en Bardolino komen van Corvina en Rondinella druiven. In het algemeen is een Valpolicella een wat vollere wijn dan een Bardolino. Dit komt door de invloed van het Gardameer. Beide wijnen komen van het oorspronkelijk gebied en hebben een Classico benaming. Deze wijnen moeten jong gedronken worden ( binnen 3 jaar). Bij voorkeur serveren op 12%C-14%C. Wanner Superiore op het etiket staat dan kunnen deze wijnen het best gedronken worden na twee jaar of drie jaar na de oogst. Andere bekende wijnen uit Veneto zijn. Prosecco = een witte wijn genoemd naar de druivensoort en productie gebied Breganze = genoemd naar het plaatsje Breganze met als nadere aanduiding druivenras en de kleur van de wijn.

Friuli

Bergachtige streek in het Noordoosten Verduzzo Friulano. Friulano geeft de herkomst aan. Verduzzo is een druivenras wat een geelgetinte wijn voortbrengt met een duidelijke geur (veldviooltjes) en heeft een brede smaak.


Turkenburg Tradition Wijnkoopers BV

Spoorstraat 19
2411 ED Bodegraven
Le Pays Bas

Telefoon: +31 (0)172 613703 / Fax: +31 (0)172 611904