Wijn zoeken.
Winkelmandje
Uw winkelmandje is leeg.
Bent u al klant bij ons?
 
Wachtwoord vergeten?
Gebruikersnaam vergeten?
 
Bent u een nieuwe klant?
Registreren.

Druivensoort per regio.

Piemonte

Asti Spumante
Betekend schuimend- mousserend De wijn wordt genoemd naar de druivensoort, van waaruit hij uitsluitend gemaakt mag worden. Er is ook een niet mousserende soort die in de handel komt als Moscato d’Asti Deze wijn is genoemd naar de stad Asti.

De Nebbiolodruif heet in Piëmonte “ Spanna” Het is een unieke druivensoort. De opbrengst van deze druif in Italië is zeer laag te noemen.

De Barolo en Barbaresco druiven staan elkaar, in de provincie Cuneo. Deze wijnen worden gerekend tot de beste rode wijnen van Italië. De wijnbouwers mogen de kwaliteitsaanduiding “G” toevoegen aan hun D.O.C. De enige andere druif die toegestaan is in dit gebied is de Nebbiolodruif, die het heel goed doet in deze regio. De Barolo ondergaat een vinificatie die traditioneel is. Bij goede Huizen ligt de wijn 30-40 dagen op de schil, en deze wijn moet twee jaar op hout zijn gelagerd, en mag pas na drie jaar na de oogst in de handel worden gebracht. Na vier jaar rijping mag de toevoeging Riserva op het etiket worden vermeld. De Barbaresco is sneller op dronk en in zijn jonge jaren gemakkelijker drinkbaar dan de Barolo.

Valle d’Aosta

Ingesloten door hoge Alpen ligt het Aosta-dal. Uit dit gebied komen fijne witte, en krachtige rode wijnen vandaan. Hiervan zijn er twee geklasseerd met een D.O.C. aanduiding. Voor deze wijnen moet er 85% Nebbiolodruiven gebruikt zijn, en worden drie jaar na de oogst in de handel gebracht.

Lombardije

De productiezones zijn onderverdeeld in vier zones. Het belangrijkste handelscentrum van Italië is Milaan Hier wordt de wijn Valtellina gemaakt en moet uit minimaal 70% Nebbiolodruiven bestaan. De Valtellina Superiore moet uit 95% Nebbiolodruiven bestaan.

 


Turkenburg Tradition Wijnkoopers BV

Spoorstraat 19
2411 ED Bodegraven
Le Pays Bas

Telefoon: +31 (0)172 613703 / Fax: +31 (0)172 611904